Пятниця, 19 Квітня
Головна На часі Нацрада моніторитиме порушення в новорічних і святкових ефірах мовників

Нацрада моніторитиме порушення в новорічних і святкових ефірах мовників

781

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 8 грудня розглянула питання про дотримання загальнонаціональними мовниками порядку трансляції спонсорської інформації торгових марок, під якими випускаються алкогольні напої, і реклами алкоголю. Регулятор попередив ліцензіатів, що дуже уважно відстежуватиме трансляцію подібних матеріалів у новорічні свята.

Про це повідомляє офіційний сайт Нацради.

Голова Нацради Юрій Артеменко нагадав представникам телеканалів, що незабаром Новий рік, і медіа мають пам’ятати про свою соціальну відповідальність. За його словами, телерадіоорганізації повинні особливо уважно поставитися до тих програм, а також реклами, у тому числі спонсорської, які планують транслювати в ефірі.

«Я противник того, щоб потім люди виплескували своє обурення через  страйки, підпали, блокування і т.д. Ми маємо розуміти, що це свято у декого зі сльозами на очах. Тому, будь ласка, дуже уважно в такі дні», - наголосив Юрій Артеменко.

Він також запевнив, що Нацрада ретельно моніторитиме ефіри мовників і жорстко реагуватиме на порушення. 

Нагадаємо, 8 грудня Нацрада розглянула результати моніторингу минулорічного новорічного ефіру (1-7 січня 2016 року) 14 загальнонаціональних телеканалів щодо дотримання ними умов показу спонсорської інформації алкогольних торгових марок.

У період із 1 по 7 січня 2016 року проводився моніторинг 14 загальнонаціональних телерадіоорганізацій з означеного питання. За його результатами в ефірі «К1», «СТБ», «1+1», «М1», «ICTV», «Інтер», «НТН», «ТЕТ», «Україна», «5» каналу було зафіксовано трансляцію реклами та спонсорської інформації торгових марок «Рідна роса», «Шустов» і «Первак» з ознаками порушення частини третьої статті 7, частини першої статті 8 і частини третьої статті 22 Закону України «Про рекламу». 

Своїм рішенням Нацрада визнала зміст рекламних роликів торгових марок «Рідна роса», «Шустов» і «Первак» таким, що містить ознаки порушення Закону України «Про рекламу» і вказала телерадіоорганізаціям на неприпустимість надалі здійснювати трансляцію рекламних роликів, зміст яких порушує вимоги чинного законодавства.

Наживо

Ефір

  • 21:25 Почуй мене
  • 22:15 Вісті
  • 23:10 Х/ф «Зелена книга»
  • 23:40 «Голос Америки»: вечірній брифінг

Персони

"Час усе поставить на свої місця"
Світлана Клебан