Пятниця, 19 Квітня
Головна На часі Facebook передає пости користувачів стороннім компаніям, які допомагають навчати алгоритми

Facebook передає пости користувачів стороннім компаніям, які допомагають навчати алгоритми

666

За останній рік 260 працівників індійської компанії Wipro класифікували мільйони фотографій, постів та іншого контенту з Facebook.


Як пише Reuters, класифікувати контент Wipro почала з 2014 року. Працівники мали позначати, про що саме пости, пиміром, «селфі», «їжа» чи «тварини».

Деталі такої роботи розповіли працівники компанії на умовах анонімності, але Facebook невдовзі багато з цієї інформації підтвердила. Wipro є однією з двохсот фірм, які замаються такого типу маркуванням контенту.

The Verge зазначає, що Wipro сортує контент з Facebook та Instagram, включаючи оновлення статусу, відео, фотографії, посилання та Stories. Кожен пост перевіряється двома працівниками, щодня опрацьовують приблизно 700 пунктів.

Маркування допомагає «тренувати» програми, які визначають, про що користувачі роблять пости. Надалі ця інформація забезпечує роботу штучного інтелекту, що лежить в основі багатьох функцій соціальних мереж.

Такі практики маркування контенту ставлять нові питання про конфіденційність для Facebook, вважають експерти з правових питань, з якими консультувалася Reuters. Facebook визнав, що деякі повідомлення, які надсилали на опрацювання у Wipro, могли містити імена користувачів.

Юрист Джон Кеннеді (John Kennedy) сказав агентству, що це може порушувати європейські правила захисту даних користувачів (GDPR), оскільки Facebook має просити додаткової згоди на передачу їхніх даних стороннім компаніям.

Але прес-секретар Facebook заявив, що «у їхній політиці щодо даних вони чітко вказують, що використовують інформацію, яку надають люди, аби покращити свій досвід, і що вони можуть працювати з постачальниками послуг, які допомагають в цьому процесі».

Нагадаємо, раніше компанія повідомляла, що очікує на штраф до $5 млрд після розслідування про розкриття даних користувачів.

Media Sapiens

Наживо

Ефір

  • 22:15 Вісті
  • 23:10 Х/ф «Зелена книга»
  • 23:40 «Голос Америки»: вечірній брифінг

Персони

"І се минесі!"
Іван Гладиш