Пятниця, 29 Березня
Головна На часі Facebook дозволив користувачам самим позначати фейки і має намір виробляти шоу

Facebook дозволив користувачам самим позначати фейки і має намір виробляти шоу

687

Соціальна мережа Facebook оголосила про нові заходи протидії поширенню фейкових новин. Тепер користувачі самі зможуть позначати як фейкові новини, що з'являються в їхній стрічці, повідомляє «Радіо Свобода».

Для перевірки викладених фактів Facebook співпрацюватиме з ABC News, Associated Press та іншими медіакорпораціями, що підписали Міжнародний кодекс принципів фактчекеров Poynter. У разі якщо партнери повідомлять про спотворення інформації, відповідні новини отримають позначку «суперечливі» (disputed). Також вони матимуть посилання на статтю, яка пояснить, що саме є сумнівним.

Крім того, як повідомляє Bird In Flight, щоб знизити поширення неправдивих новин, Facebook також підключить свої технології: тепер в соцмережі не можна купити рекламу для поста з посиланням, яку видають за новину в існуючому виданні (наприклад, theguardian.net замість theguardian.com).

Також розробники збираються перевірити гіпотезу про те, що якщо користувачі рідко публікують посилання на новину після прочитання, то інформація в ній, можливо, є неправдивою. Якщо припущення підтвердиться, то ця інформація буде враховуватися перед перевіркою новини.

Крім того, як пише Mediasat, компанія планує домовитися з виробниками шоу та іншого контенту для їх подальшої трансляції в соцмережі. Зокрема, зі слів керівника глобальних проектів Facebook Рікі Ван Віна, найбільше компанію зараз цікавлять експериментальні формати шоу.

"Наша мета – запустити систему виробництва контенту спільно з нашими партнерами, тому ми розглядаємо фінансові вкладення у творців оригінальних роликів за ліцензованим сценарієм", – розповів він. При цьому Facebook не цікавлять вкладення в дорогий контент, як це робили, наприклад, Netflix і Amazon.

Наживо

Ефір

  • 12:30 Про головне в деталях
  • 13:00 Д/с «Сім світів - одна планета»
  • 14:00 Телемагазин
  • 14:15 Вісті
  • 14:30 Корисно знати

Персони

"Немає нічого ліпшого, ніж радіти і робити добро у своєму житті".
Василь Якубчак